torstai 20. lokakuuta 2016

Woodpecker

              Woodpecker "Voodi"
                               
Newforest-tamma, syntynyt 24.10.2012, 9-vuotias, Ruunikko herasilmällä, piirrolla sekä turpapilkulla, 138cm.
Ko. Va A, Re. 90cm. Me 70cmWoodpecker, onkin mielenkiintoinen tapaus - hoidettaessa tamma toimii kuin ajatus, typeriä mielitapoja ei ole eikä tamma ole liian herkkäkään. Se ei pelkää kuvitteellisia haamuja ja antaa itsensä kiinni todella helposti. 

Tamma suorastaan nauttii harjaamisesta sekä paijailusta, eikä pane pahakseen pientä mekkalaakaan. Woodpeckerin satulointi tapahtui ennen aina käytävällä molemmilta puolin sidottuna, sillä tamma tapasi steppailla ja hyppiä pois satulan alta. Nykyään tämä paha tapa on kitketty suurimmaksi osaksi pois, ja tamman saa jo varustaa karsinassaan - mutta silti on suositeltavaa satuloida poni käytävällä. Suitsimisessa ei ole suurempia ongelmia, suun aukaiseminen saattaa tosin vaatia jonkinmoista kikkailua.

Ratsastaessa Voodilla on energiaa vaikka muille jakaa, ja se jaksaa tehdä päivässä vaikka kolme tuntia - tamma kuumuu myös todella nopeasti, ja vaikka se vastaakin apuihin ja komentoihin reippaasti ja kuuliaisesti, on sen pidättelemisessa täysi työ. Martingaalia tammalla käytetään apujen läpisaamiseen sekä hillitsemään pään nostelua. Voodia ei yleensä laitela aloitteleville ratsastajille, mutta jo hetken aikaa ratsastaneet suosivat tammaa, sillä sitä ei tarvitse ns. "potkia koko tuntia turhaan eteen." 

Oman hoitajansa myötä Voodin rauhattomuus on myös hieman tasaantunut ratsastaessa, mutta se tarvii silti paljon pidätteitä ja "keskustelua" ratsastuksen aikana.

Voodi on saanut koulupainotteisin koulutuksen eikä sillä esteille ei ole kovaa hinkua päästä. Maastoillessa se yleensä pyrkii kärkeen, mutta ei koskaan ole johtoponina silkan energiansa takia.

Hoito-ohjeet:

Tarhaus: Tarhataan mielellään toisten hevosten kanssa mutta pärjää myös yksin. 
Loimitus: Sateella sisälle, ei loimea. Ensimmäisten pakkasten aikaan pidetään fleeceloimia, talcella alle -10 asteessa fleeceloimi, -15 asteessa toppaloimi ja -25 asteessa sisään. 
Liikutus: Juokseva martingaali ratsastaessa. Varustetaan käytävällä, molemmilta puolilta kiinnitettynä. 
Kuvat ja luonne c) myllykujan talli/ Venn

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti